donderdag 13 september 2012

Frequente Gist Infecties


Gist infecties, kunnen van invloed zijn vaak nogal een lastige ervaring. Het is essentieel om deze aandoening te beteugelen in de beginfase zelf, om te voorkomen dat leidt tot ongewenste complicaties...

Schimmelinfectie, ook wel bekend als candidiasis wordt veroorzaakt door een bepaalde soort schimmel candida albicans.De schimmel valt voornamelijk de vochtige delen in het lichaam. De meest voorkomende gebieden waar schimmelinfecties frequent voorkomen zijn de mond en de vagina. Er zijn verschillende soorten gist infecties die van invloed kunnen mensen van alle leeftijdsgroepen. U moet zich bewust zijn van de tekenen en oorzakelijke factoren voor deze huidaandoening, zodat de behandeling gemakkelijker wordt.

Terugkerende schimmelinfecties veroorzaakt

Er zijn veel oorzaken voor terugkerende gist infecties. Een paar bekende oorzaken van gist infecties, die kunnen terugkeren met regelmatige tussenpozen, zijn hieronder vermeld.
·         Bepaalde antibiotica is bekend verstoren en verhogen de hoeveelheid gist in het lichaam.
·         Frequent douchen of badderen in geparfumeerde bubbelbaden kunnen bijdragen aan schimmelinfecties.
·         Een zwak immuunsysteem, dat heeft het vermogen verloren om 'vechten' tegen schimmelgroei kan leiden tot infectie.
·         Hoge niveaus van glucose in het bloed zorgt voor een 'schimmel vriendelijke omgeving' en staat bekend om candidiasis te veroorzaken.
·         Andere bekende factoren die oorzaak zijn candidiasis pil en zwangerschap (wanneer er een verhoging van het niveau van hormonen) gebruikt.
Aanhoudende schimmelinfecties bij vrouwen

Vrouwen worden vooral beïnvloed door de vaginale schimmelinfectie of gist vaginitis. Vaginitis is de ontsteking van de vagina en omgeving. De meest voorkomende oorzaken van vaginitis zijn het gebruik van orale anticonceptiva, het gebruik van chemische douches en geparfumeerde vaginale sprays, enz. Vaginale schimmelinfectie kan ook te wijten aan onbeschermde geslachtsgemeenschap optreden met een besmet persoon. Een vrouw getroffen door vaginitis zal moeten frequente aandrang om, jeuken vooral in de buurt van de geslachtsorganen, pijn tijdens de geslachtsgemeenschap en plassen, pijn en een branderig gevoel. Ze kunnen ook last hebben van een stinkende, witte vaginale afscheiding, dat lijkt op cottage cheese. Met het oog op candidiasis behandelen of vaginitis de arts kan het gebruik van een anti schimmel crèmes die butoconazole, clotrimazol, enz. en sommige medicijnen zoals miconazol, terconazole en nystatine bevat aanbevelen. Orale medicatie zoals Diflucan kan worden genomen.

Frequente Candidiasis en Diabetes

Volgens onderzoek is er een verband tussen diabetes en candidiasis. Mensen, vooral vrouwen, die lijden aan diabetes zijn op een hoog risico op schimmelinfecties. Wanneer een persoon wordt beïnvloed door diabetes, zijn er hoge niveaus van glucose (of bloedsuiker) in zijn bloed. Dit hoge niveau van glucose is gunstig voor de gist om te groeien en bloeien. Herhaalde schimmelinfecties kunnen een diabetische gevoelig voor vele andere infectieziekten. Candida albicans leeft in bepaalde delen van het lichaam en die slapend blijven tijdens de normale lichamelijke processen. Wanneer er een abnormale toename van de glucose, die actief en veroorzaken schimmelinfecties.

Frequente Gist Infecties bij kinderen

Kinderen worden ook beïnvloed door gist infecties als gevolg van vele redenen. Bij zeer jonge kinderen, kunnen schimmelinfecties worden veroorzaakt door luiers vocht. Een kind kan worden beïnvloed door candidiasis in de oren, mond en genitaliën, die door een luieruitslag veroorzaakt. Om gist infecties bij kinderen te voorkomen, moet deze worden voorzien van een dieet rijk aan vitaminen en mineralen, die zal helpen bij het opbouwen van een sterke immuniteit systeem. Supplementen die anti oxidanten bevatten, kan worden opgenomen in hun dieet. Voedingsmiddelen die kunnen bevatten schimmels moet worden vermeden. In het geval van jonge kinderen, moeten hun genitale gebied droog worden gehouden en huiduitslag moet onmiddellijk worden behandeld.

Symptomen van Candidiasis

Als een persoon een overeenkomst heeft gesloten schimmelinfectie, kan hij tonen de volgende symptomen.
·         Een van de meest voorkomende symptomen van candidiasis (schimmelinfectie) is jeuk.Jeuk kan optreden op plaatsen waar vocht kan, vast komen te zitten zoals in de plooien van de huid, oksels, binnenkant van de dijen regio en het gebied rond de geslachtsdelen.
·         Bij een branderig gevoel tijdens het plassen wordt ervaren, kan het een symptoom van schimmelinfectie.
·         Een ander typisch symptoom van gist infectie is de uitbarsting van de uitslag of kleine, rode zweren op het oppervlak van de huid, vooral in de buurt van de geslachtsdelen.
·         Het opmerken van een witte, stinkende afscheiding uit de geslachtsdelen is een kenmerk teken van infectie.Kleine witte plukjes die lijken op katoen, in of rond de geslachtsdelen is een teken van candidiasis.
Als je last hebt van schimmelinfecties, die kunnen terugkeren, is het raadzaam om katoenen kleding te dragen en je lichaam droog en goed luchtig te houden, door het vermijden van vocht dat kan schimmelgroei verergeren. Inclusief yoghurt in uw dagelijkse voeding en neem contact met een zorgverlener om volledige hulp te krijgen van deze vervelende huidaandoening. Let op!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten