maandag 1 oktober 2012

Borst Besmetting van de Gist


Moeders die borstvoeding geven op een hoger risico op het ontwikkelen borst schimmelinfectie dan anderen. Inzicht in de oorzaken, symptomen en preventieve maatregelen zullen helpen bij het aanpakken van het probleem effectief.

Gist is een groep van schimmel, kan infecteren verschillende delen van het lichaam, zoals de mond, tong, huid (met name in gebieden gevouwen huid), nagels, borst en vagina. Ook wel aangeduid als candidiasis, kan gist infectie optreden bij alle personen, ongeacht de leeftijd en het geslacht. Onder de verschillende soorten gist dat mensen infecteert, is Candida albicans blijkt de meest voorkomende soort is.

In het algemeen, gist gedijt in het lichaam oppervlakken zonder dat medische symptomen. Echter, wanneer er abrupte veranderingen in het lichaam systeem heersende milieu infecteert bepaalde lichaamsfuncties gebieden, resulterend in verschillende symptomen. Zo wordt het geven schimmelinfectie uiten zich meestal onder zogende moeders. De reden hiervoor is frequent bevochtiging van de tepels, waardoor een gunstige voorwaarde voor vermenigvuldiging van de gist.  

Symptomen

De symptomen van borstkanker schimmelinfectie te beginnen met ongewone tederheid en pijn van de tepels. De getroffen tepels uitdrogen en jeukende, als gevolg van infectie door de gist. Soms kan schimmelinfectie aanwezig aan de onderzijde van de borst waar de huidplooien. Andere opmerkelijke symptomen van infectie in de borst zijn jeuk, roodheid, zwelling en een branderig gevoel. In ernstige infectie gevallen zal er pijn in een of beide borsten.

In sommige gevallen schimmelinfectie in de borst of juist wordt de tepels veroorzaakt door zogende een baby, geïnfecteerd met spruw (schimmelinfectie in de mond). De tong en de mond gebieden van de gist besmette baby kan wit worden weergegeven, samen met kleine letsels. In elk geval kan schimmelinfectie in de borst leiden tot complicaties voor zowel de baby en de moeder. Dus, zorg ervoor dat de symptomen correct geadresseerd door een gekwalificeerde arts.  

Behandeling

Zoals reeds vermeld, borst gist infectie is besmettelijk en kan zich verspreiden door direct contact met de huid of indirect via andere mechanismen. Daarom kan zogende van een moeder leiden spruw bij de baby. Om dit te voorkomen, diagnose en behandeling moeten zo snel mogelijk worden uitgevoerd. Indien zij in het begin, kan de infectie worden behandeld door toepassing van over-the-counter schimmeldodende crèmes.

Voor moeders die borstvoeding geven, moeten extra zorg worden genomen tijdens het gebruik van schimmeldodende crèmes,, om de veiligheid te garanderen voor de baby. Vergeet niet om door middel van het etiket te gaan alvorens de zalf om de gist besmette borsten. Voor het voorkomen van terugkerende infecties, moet de crème worden gebruikt, zelfs na het teken van borstkanker schimmelinfectie verdwijnt. Als de symptomen niet verdwijnen na het toepassen van actuele zalven, kan de arts voorschrijven orale antifungale medicatie.  

Naast bepleiten actuele antischimmel zalven en orale medicatie voor de infectie te genezen, moet men persoonlijke hygiëne in acht, zoals het wassen van de handen vaak en houden van de tepels droog na het voeden en baden. Ook nemen meer yoghurt in de voeding, terwijl het beperken van voedingsmiddelen die zijn heel lief en degenen die gebaseerd zijn op gist. Met het oog op de borst gist infectie te voorkomen, wordt voorgesteld dat je de omgeving schoon, droog (voor zover mogelijk) en het allerbelangrijkste, volgt u de zelfzorg tips zoals voorgeschreven door de arts.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten