maandag 1 oktober 2012

Systemische schimmelinfecties


Systemische schimmelinfecties, beter bekend als Candida, worden timeserving infecties. Laten we meer weten over de oorzaken, symptomen en de behandeling maatregelen weten dit.

Systemische schimmelinfectie wordt veroorzaakt door de overmatige groei van schimmel, candida albicans, wanneer de normale gist candida 'de vorm van schimmel is.De infectie wordt ook wel 'systemische candidiasis. De infectie begint door invasie van de bloedbaan van de lever en de urinewegen. Deze infectie vindt plaats op drie verschillende niveaus, te weten - incidentele infectie, chronische infectie en de systemische infectie. De systemische schimmelinfectie is zeer moeilijk te ontdekken in een vroeg stadium. De candida valt het hele lichaam organen, inclusief de zintuigen. Het welzijn van een persoon afhankelijk van de ernst van de infectie.

Oorzaken
We kunnen niet de naam van een enkele reden voor is. Factoren zoals een verzwakt immuunsysteem, eetstoornissen, onregelmatige levensstijl, tekort aan witte bloedcellen (granulocytopenie), nalatigheid tijdens de vroege infectie veroorzaken. Ook externe factoren zoals, strakke kleding, dagelijkse stress, gist voeden voedsel, anticonceptiepillen, drugs, verschillende antibiotica enz. zijn enkele van de oorzaken van de systemische infectie. De extreme vochtige delen van het lichaam (darmen, mond en vagina) bevorderen de groei van deze schimmel. Candidiasis wordt gevaarlijk vanwege zijn vermogen om snel te verspreiden, over het menselijk lichaam.

Risicofactoren
Candida in staat is om verspreid over het lichaam maakt de host die veel kwetsbaarder. Laten we categoriseren de risicofactoren die candida brengt op.
·         Dermatologische - Chafing / smetten, netelroos, acne, eczeem, enz.
·         Gastro-intestinale - Diarree, spruw, inflammatoire darmziekten (IBD), constipatie, winderigheid, rectale jeuk, voedsel gevoeligheden, etc.
·         Urogenitaal - Genitale gist infecties, zoals gist vaginitis, blaasontsteking, premenstrueel en menstruatieproblemen, cystitis, chronische infecties van de urinewegen, enz.
·         Autoimmune - Systemische lupus erythematosus, scleroderma, sarcoïdose, hemolytische anemie, multiple sclerose, myasthenia gravis, artritis, etc.
·         Psychologische - Verwarring, geheugenverlies, prikkelbaarheid, gebrek aan concentratie, depressie, leerstoornis, korte aandachtsspanne, slapeloosheid, enz.
·         Algemeen - lusteloosheid, vermoeidheid, zwakte, migraine, duizeligheid, hypoglykemie, ademhalingsproblemen, spierpijn, chemische gevoeligheden, gevoelsstoornissen, enz.
Symptomen
·         Huid gerelateerde - Jeuk van de huid, rood-witte vlekken, ontstoken delen van de huid, huiduitslag, huilen zweren, luier uitslag, enz.
·         Slokdarm - Pijn tijdens het slikken, brandend maagzuur, keelpijn, enz.
·         Oral - Lijster, pijnlijke slijmvliezen met pijn, slechte adem, witte coating op de tong, scheuren op de hoeken van de mond, enz.
·         Intestinale - Indigestie en een opgeblazen gevoel, gas, behoefte aan zoetigheid, diarree en 'bloody' diarree, enz.
·         Anale Area - Pijn en geween, extreme jeuk, enz. De symptomen variëren van de ene persoon naar de andere.
·         Urineblaas - Pijn in de blaas gebied, zeldzame bloeden terwijl plassen, frequent en pijnlijk plassen.
·         Geslachtsorganen - Itch, dysurie (pijn tijdens het urineren), enz. Men kan zien een witachtige afscheiding, ontstoken slijmvliezen en pijn tijdens de geslachtsgemeenschap bij vrouwen, terwijl de rode eikel huid met een witte laag, octrooi urethrale afscheiding, en pijn, bij mannen.
Andere algemene symptomen kunnen ook worden gezien als - Vermoeidheid en gebrek aan energie, prikkelbaarheid, humeurigheid, gebrek aan concentratie, enz. en andere psychische problemen. Elk van de bovengenoemde fysiologische symptomen te zien en elk van hen te tonen verschillen in ernst.

Diagnose
Er zijn een aantal eenvoudige bloedonderzoeken en weefsel testen die de systemische schimmelinfectie te diagnosticeren. De arts analyseert de monsters van de ontlasting van de patiënt te controleren of deze is eigenlijk een schimmelinfectie. Een andere methode is een lichtmicroscopie, waarin een klein fragment van het geïnfecteerde deel onder de microscoop. Nog een andere methode, genaamd kweken, waarbij een steriel wattenstokje wordt gewreven op de aangetaste huid. Deze cultuur wordt geïncubeerd op ongeveer de normale lichaamstemperatuur. Met deze methode kan de gist te ontwikkelen zijn koloniën. Het zichtbare kenmerken zoals de kleur van de kolonie, is het gereedschap van het type infectie en de ernst ervan identificeren. De laatste twee methoden zijn die meestal gebruikt voor diagnose als er een externe en zichtbare vorm van infectie.

Behandeling
Systemische schimmelinfecties niet echt reageren op antibiotica, zodat de planning van de behandeling wordt zeer essentieel. Er zijn twee methoden en curatieve geneesmiddelen voor. Een medicijn is actief over het lichaam (systemische) en de andere actief specifiek wordt aangebracht op het geïnfecteerde gebied (Topical). De topische geneesmiddelen omvatten voornamelijk, econazole, clotrimazol, amfotericine B suspensie, miconazol, ketoconazol en dergelijke drugs. Mondwater, zalven en crèmes, zuigtabletten en andere voorgeschreven afhankelijk van de ernst en de plaats van de infectie. De systemische therapie wordt meestal gebruikt wanneer er een aantal terugkerende sporen van de ziekte zelfs na lokale therapie.

De eenvoudigste manier van allemaal, is het niet te laten de infectie gebeuren in de eerste plaats. De eenvoudigste oplossing is om een ​​geplande dieet. De infectie beïnvloedt grotendeels de lichaam pH-waarde en dus moet men proberen om een ​​lage of geen suiker dieet hebben om deze te besturen. Degenen die al besmet zijn, moet suiker volledig worden uitgesloten van hun voeding. Gist voedt op het lichaam koolhydraten, waardoor een zware inname van probiotica noodzakelijk is. Een lage hoeveelheid eiwit moet worden verbruikt en consumptie van eiwitrijke dingen zoals bepaalde soorten vlees en groenten, te verlagen. Vruchtensuiker is precies de suiker die moet ook worden vermeden.

Maar Voor elke verandering in uw dieet plan, is het sterk aan te raden om uw arts te raadplegen. Met zo veel dingen te worden vermeden om de infectie te voorkomen, zijn er grote kans voor de geïnfecteerde te verhongeren en ironisch genoeg kwetsbaarder worden. Toch is een tijdige en juiste diagnose, een streng dieet plan, en goede medische hulp, kreeg de capaciteit te controleren en te genezen van de infectie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten