maandag 1 oktober 2012

Candidiasis: Besmetting van de Gist symptomen, oorzaken en behandeling


Candidiasis is een schimmelinfectie meestal gevonden bij vrouwen. Veel mannen krijgen ook deze infectie via geslachtsgemeenschap. Hier zijn de symptomen, oorzaken en genezing van candidiasis.

Schimmelinfectie, ook wel spruw Candidiasis of een schimmelinfectie van een van de Candida soorten. De meest voorkomende vorm van candidiasis is die door Candida albicans. Candidiasis wordt doorgaans in belichte of vochtige lichaamsdelen. Gemeenschappelijke delen van het lichaam waar candidiasis wordt gevonden zijn de mondholte, vagina of vulva, plooien van de huid op de derriere, algemeen bekend als luieruitslag en de tepels terwijl borstvoeding.

Men kan voorkomen Candidiasis door simpelweg het regelen van de omgeving en sfeer rond. De omgeving moet droog zijn. Men moet ook vermijden douches en andere sprays en doekjes. Vrouwen moeten ook verminderen het gebruik van antibiotica. Antibiotica soms doden de bacteriën die nodig is in het lichaam om de overgroei van gist te stoppen.

Candidiasis van de vaginale holte bekend als spruw en vaginale candidiasis, terwijl van de luier wordt luieruitslag. Candidiasis van de mondholte is bekend als spruw.

Symptomen

Schimmelinfecties bij vrouwen hebben een aantal algemene symptomen. De meest voorkomende onder hen zijn branderig gevoel, jeuk of pijn van de vagina of vulva. Vrouwen kunnen ook een witachtig grijze of witachtige afscheiding uit hun geslachtsdelen.

Oorzaken

Candidiasis wordt veroorzaakt door candida. Zoals gist bestaat in alle menselijke vormen, maar zij voorkomen door overgroei door normaal bestaande micro-organismen. Candidiasis wordt meestal gezien in het vrouwelijk geslacht. Vijfenzeventig procent van de vrouwen ervaren deze infectie op een bepaald punt in hun leven. Hetzelfde kan ook te wijten aan de zwangerschap of onhygiënische seksuele praktijken worden veroorzaakt. Indulgence in vaginale seks na anale seks is een van de meest voorkomende oorzaken van deze aandoening.

Vrouwen met diabetes zijn ook kwetsbaar voor de infectie. Andere oorzaken zijn het gebruik van orale anticonceptiva, onvruchtbaarheid behandelingen en bepaalde hormoonvervangende therapieën.

Behandeling

Er zijn verschillende behandelmethoden beschikbaar voor candidiasis. Meestal gebruiken mensen home remedies om te gaan met de infectie. Een populaire huis remedie is het gebruik van licht geperste knoflook en boorzuur. Yoghurt wordt ook gebruikt om candidiasis behandelen, omdat het bevat lactobacillus die helpen terugdringen van de overgroei van candida. Andere zelfgemaakte behandelingen omvatten een dieet van verse en rauwe groenten. Reducerende suiker in de voeding helpt ook bij de behandeling.

Bovenstaande home remedies kunnen helpen verlichting symptomen van minder ernstige gevallen van infectie. Het is echter altijd gesuggereerd dat professionele medische hulp moet worden genomen in het geval van candidiasis, in het licht van de verschillende situaties. Bijvoorbeeld kunnen de orale candidiasis zichtbaar slechts tot de mond, maar kan wel tot diep in het spijsverteringskanaal.

Verjaring en andere over-the-counter medicijnen zijn de beste oplossingen voor gist infectie. De voorwaarde worden genezen door anti schimmel geneesmiddelen zoals actuele nystatine, actueel clotrimazol, actuele ketoconazol en fluconazol. In extreme gevallen die medicatie nodig hebben, kan caspofungine, voriconazol en amfotericine worden gebruikt. In geval van infectie in vrouwen kan vaginale zetpillen en medicinale douches worden gebruikt. Acidophilus dochterondernemingen worden ook gebruikt voor de behandeling. Acidophilus is een bacterie die van nature in de menselijke darm. Er zijn verschillende Acidophilus supplementen op de markt.

Vaginale schimmelinfecties ook behandeld met anti schimmel geneesmiddelen die rechtstreeks ingebracht in de vagina. Er zijn andere crèmes, zalven en zetpillen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten