maandag 1 oktober 2012

Chronische Gist Infecties


De meeste vrouwen hebben last van schimmelinfectie ten minste een keer in hun leven. Terwijl ze zijn zelden gevaarlijk, kunnen terugkerende of chronische schimmelinfecties zijn zeer hinderlijk.
Schimmelinfectie wordt veroorzaakt door een schimmel candida albicans. Ook bekend als candidiasis, de infectie verspreidt zich in delen van het lichaam die zijn warm en vochtig (zoals de mond). In dit artikel bespreken we chronische schimmelinfecties die plaatsvinden in de vagina, genaamd vulvovaginale candidiasis.

Oorzaken
Een kleine hoeveelheid gistcellen bestaan ​​in een gezonde vagina, samen met andere goede bacteriën. Lactobacillus acidophilus, een algemeen voorkomende bacterie in het menselijk lichaam is een van de goede bacteriën en helpt de groei van andere bestaande organismen, zoals gist. Wanneer het evenwicht van de vagina wordt verstoord, waardoor de bacteriën die gistgroei te worden onderdrukt bedieningsorganen, gist overmatig vermenigvuldigen, wat leidt tot de aandoening. De verschillende oorzaken voor deze aandoening zijn de recente gebruik van antibiotica, hormonale substitutietherapie, zwangerschap, diabetes en HIV-infectie, wat kan leiden tot de onbalans. De wijze waarop antibiotica leiden tot de onbalans is dat samen met de slechte bacteriën, ze veeg uit de "goede" bacteriën die de groei van candida in de vagina te controleren.

De reden waarom sommige vrouwen zijn gevoeliger voor schimmelinfecties kan te wijten zijn aan andere onderliggende aandoeningen zoals diabetes. Het bestaan ​​van andere aandoeningen die het immuunsysteem in gevaar brengen, zoals leukemie of AIDS, kunnen andere risicofactoren. De consumptie van de pil werd ook gedacht aan een op een hoger risico op het ontwikkelen schimmelinfecties echter hedendaagse pillen bevatten veel lagere doses hormonen, waardoor ze minder kans om gist infecties veroorzaken. Een veelgehoorde klacht is gist infecties die optreden voorafgaand aan de periode van een vrouw. Dit gebeurt als een resultaat van de hormonale veranderingen van het lichaam gaat door. Andere factoren die zouden kunnen leiden tot schimmelinfecties worden douchen, gebruik van geparfumeerde sanitaire producten, stress, strakke kleding of nylon ondergoed.

Terwijl een schimmelinfectie is geen sex gerelateerde ziekte, kunnen ze worden overgedragen vanaf een seksuele partner naar de andere. Dit is echter een zeldzaamheid en daarom de seksuele partner van iemand die een infectie niet automatisch te behandelen.

Symptomen
De symptomen van een schimmelinfectie zijn jeuk of pijn in de vagina. Voor sommigen is extra pijn of een branderig gevoel ervaren tijdens het plassen of tijdens de geslachtsgemeenschap. Veel vrouwen hebben ook groepjes van dikke witte afscheiding uit de vagina, dat is reukloos en heeft een gelijkenis met cottage cheese.

Behandeling
Terwijl sommige vrouwen lijden alle symptomen op het krijgen van de infectie, andere ervaren slechts een of twee. Om deze reden, is zelf de behandeling (tenzij u een arts) ontmoedigd, en een wordt aangeraden om een ​​zorgverlener te bezoeken om een ​​nauwkeurige diagnose en de daaruit voortvloeiende behandeling te krijgen. Uw arts zal waarschijnlijk de vagina te onderzoeken en ook een beetje vaginale afscheiding te bekijken onder een microscoop. Voor het identificeren van infecties onderliggende oorzaak moet worden opgespoord en aangepakt. In sommige gevallen kan een vaginale cultuur moeten gaan of de infectie wordt veroorzaakt door een bijzonder soort gist die resistent zijn tegen sommige antischimmelmedicijnen. Behandeling, gewoonlijk in de vorm van orale of vaginale antischimmelmedicijnen, mogen gedurende langere tijd bij chronische infecties. Een andere behandeling die kan worden toegediend is het schilderij van de vagina en vulva met een paarse medicijn genaamd gentiaanviolet, of het gebruik van zetpillen op een nachtelijke of wekelijkse basis.

Een persoon die lijden aan chronische schimmelinfecties moeten preventieve maatregelen nemen zoals het dragen van katoenen ondergoed en losse kleding, samen met de behandeling om de infectie tegen te gaan.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten