maandag 1 oktober 2012

Candida overgroei Symptomen


Candida overgroei, zoals de naam suggereert, verwijst naar een toestand die optreedt wanneer Candida, een gist-achtige schimmel groeit in een oncontroleerbare wijze in het lichaam en leidt tot verschillende onaangename symptomen. Het artikel bespreekt deze symptomen.

Candida overgroei is ook bekend als candidiasis, en wordt veroorzaakt door een groep microscopische schimmels of gist Candida albicans genoemd. Deze gist leeft gewoonlijk op verschillende oppervlakken van het lichaam, zoals de mond, darmen en vagina. Een gezond immuunsysteem houdt de groei van candida onder controle, door eerst het evenwicht tussen hen en andere micro-organismen zoals bacteriën die innemen op dezelfde locaties. Toch kunnen bepaalde voorwaarden het evenwicht, en dit kan ertoe leiden dat de gistcellen zich snel vermenigvuldigen en agressief dus steeds zo talrijk dat ze uiteindelijk infecties veroorzaken. Candida overgroei symptomen zijn talrijk en niet gemakkelijk worden uitgelegd.

Wat kunnen wijzen Candidiasis?

Gewoonlijk, candidiasis komt voor in genitale gebied van mannen en vrouwen, en in de slijmvliezen van de mond (bekend als spruw). Dus op basis van deze gebieden, zijn de symptomen van de infectie dienovereenkomstig gepresenteerd.

Indicants van Male Besmetting van de Gist
Belangrijke symptomen dat de ontwikkeling van de infectie in mannelijke genitaliën kunnen wijzen zijn:
·         Vaak is het eerste symptoom dat zich voordoet is irritatie en jeuk aan de geslachtsorganen
·         Het hoofd van de penis en / of de voorhuid kunnen ontwikkelen rode huiduitslag, gevolgd door een ontsteking
·         De uitslag kan ontwikkelen tot zweren die ernstig kunnen verbranden
Indicants van Vrouwelijke Besmetting van de Gist
Candidiasis komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. Symptomen die kunnen optreden zijn:
·         De infectie begint meestal met jeuk en irritatie die kunnen worden gevoeld aan de vaginale website
·         Naarmate de infectie voortschrijdt, kan de vulva opzwellen, rood worden en
·         Een belangrijk symptoom kan een ontlading van een vloeistof die lijkt op kwark zijn, is dik en wit.De lozing heeft geen vorm van geur al
·         Het is ook gebruikelijk om een branderig gevoel ervaren tijdens geslachtsgemeenschap of plassen
Indicants van spruw
Hoewel spruw kan iedereen overkomen, baby's en mensen met een kunstgebit zijn meer kwetsbaar voor dezelfde opdracht. Belangrijke symptomen zijn onder meer:
·         Hier de infectie aanvalt bijna de gehele mond.De tong ontwikkelt letsels met een romige witte textuur. Deze kunnen ook worden gezien in de binnenste wangen, het gehemelte, tandvlees en zelfs amandelen
·         De laesies kunnen verschijnen als dikke melkachtige vlekken, die niet kan worden afgewreven
·         De hoeken van de mond ontwikkelen scheuren, en rood worden als de infectie blijft groeien
·         Lichte wrijving kan ertoe leiden dat de letsels te bloeden waardoor de tong blik rode
·         Afgezien van de pijn, kan de betrokken persoon verliest ook zijn / haar gevoel van smaak
Als spruw voorkomt bij baby's, kan dit ook gevolgen hebben voor moeders die borstvoeding geven als hun kind ziek is. In dit geval is de symptomen kunnen verschijnen als:
·         Tepels kunnen worden jeukende, rode of gevoelige
·         Moeders kunnen ervaren pijn tijdens het voeden
·         De huid van de tepelhof kan beginnen af te schilferen
Candidiasis is ernstiger bij mensen met een gecompromitteerd immuunsysteem. De infectie kan verergeren in een mate waarin deze kunnen de inwendige organen, waardoor ze goed werken. Bijvoorbeeld bij patiënten met AIDS, de infectie invloed op de gastro-intestinale (GI) systeem, waarbij de mond, maag en slokdarm geïnfecteerd. Zweren kan zich aldus ontwikkelen in de GI-systemen, waardoor het moeilijk is om te eten en te drinken. Mettertijd kan de infectie zich verspreiden naar de darmen, die verstoort de absorptie van voedsel. Bij sommige patiënten, kan de infectie zich ook verspreiden naar het bloed, en in sommige van de hersenen veroorzaken abnormale mentale functies.

Merk op dat het tentoonstellen van de bovenstaande symptomen niet een teken van candida gist overgroei noodzakelijk. De mogelijkheden hoog. De symptomen zijn moeilijk te interpreteren omdat ze lijken op die van andere medische aandoeningen. Volgens een rapport, werden 95% van de patiënten die overleden als gevolg van kanker later gediagnosticeerd met Candidiasis.

Candidiasis Preventie Tips

#   De eerste en belangrijkste vereiste is dat het intomen van de inname van suiker of zoete producten.Hoe hoger het verbruik van suiker, hoe groter de kans op candida overgroei.

#   Volg de correcte mondhygiëne.Houd een gewoonte van je tanden poetsen na de maaltijd, en het gebruik van antibacteriële mondspoeling.

#   Er is een grote kans Candidiasis bij alcoholisten.Dit komt omdat alcohol wordt omgezet in suiker in het lichaam en dit bevordert de groei van gist.

#   Zoals knoflook in de voeding helpt bij het ​​voorkomen van de groei van Candida.Dit kruid is een natuurlijke anti-schimmel product.

#   Zoals eerder vermeld, gist groeit in afwezigheid van de vriendelijke bacteriën.Dus een dieet rijk aan yoghurt of melk is ook een effectieve manier om candida overgroei te voorkomen, omdat ze bevatten melkzuurbacteriën. Deze bacteriën in met de controle van de groei van gist in het lichaam.

#   Candidiasis wordt ook geactiveerd door warmte en vocht.Dus houd je huid schoon en droog zijn. Zorg ervoor dat elke bezwete kleren te veranderen, en goed droogt u zich na het nemen van een douche. Het is raadzaam om te dragen loosefitting katoenen ondergoed.

De meeste gevallen van candidiasis kan thuis worden behandeld met de hulp van over-the-counter medicatie, of voorgeschreven degenen. Echter, indien de klachten aanhouden of dat de patiënt een chronische aandoening, dan raadpleging professionele beter is dan zelfbehandeling.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten