maandag 1 oktober 2012

Diabetes en Gist Infecties


Diabetespatiënten zijn vatbaar voor schimmelinfecties, vooral omdat ze een verzwakt immuunsysteem hebben. Medische onderzoeken zijn aan de gang om de relatie tussen diabetes en gist infecties en de effectieve maatregelen om deze gezondheidstoestand tegen te gaan begrijpen.

Gist infecties of candidiasis in medische termen wordt meestal veroorzaakt door de schimmel Candida geslachten. Hoewel alle soorten van dit genus hebben het potentieel om infecties veroorzaken,   Candida albicans   wordt aan de causale organisme maximum gevallen van candidiasis zijn.De symptomen kunnen oppervlakkig en licht tot systemische en levensbedreigend. Op basis van de oorzaken en de getroffen lichaamsdelen, zijn schimmelinfecties onderverdeeld in verschillende soorten, namelijk, spruw, luier candidiasis, vaginitis en systemische candidiasis.

Omdat mensen met een verzwakt immuunsysteem zijn vatbaar voor deze infecties, is het vaak in verband gebracht met diabetes en andere chronische aandoeningen. Volgens medische onderzoeken, ongeveer 15 procent van de mensen met een gecompromitteerd immuunsysteem ontwikkelen ernstige schimmelinfecties. Gezien dit, diabetes samen met andere ernstige ziekten zijn ook een bijdragende factor voor aanleg voor deze infectie.

Basisinformatie over Diabetes en Gist Infecties

In het algemeen, Candida albicans bewoont bepaalde delen van het menselijk lichaam zonder merkbare manifestatie van symptomen. Ze blijven onverstoord zolang de stofwisselingsprocessen normaal functioneren. Dit is de reden waarom niet alle mensen hebben gist plagen tekenen en symptomen. Met het optreden van een medische conditie, zoals verandering in de bloedsuikerspiegel, wordt het microbiële evenwicht in het lichaam verstoord. Het resultaat is een abnormale vermenigvuldiging van gistgehalte, waardoor schimmelinfecties. Zo diabetes en gistinfecties met elkaar gecorreleerd.

Vrouwen die lijden aan diabetes mellitus hebben een hogere kans op het ontwikkelen vaginale candidiasis of vaginitis dan anderen. Niettemin is een van de betreffende feiten dat ongeveer 25-50 procent van gezonde vrouwen gist-besmetting in het vaginale gebied. In een gezonde vrouw, de zure omstandigheden in het vaginale gebied regelt de groei en deling van gist. Integendeel, de vaginale afscheidingen van een diabetische vrouwen toont grotere hoeveelheid glucose, wat weer helpt bij het bevorderen van de verdeling van gist. Over een periode van tijd, de vrouw met diabetes ontwikkelt schimmelinfecties.

Effecten van Gist Infecties op Diabetes

Terugkerende aanzetten van deze infecties zelfs na de behandeling kan een indicatie zijn van diabetes of andere ernstige ziekten. Als het immuunsysteem van een diabetische patiënt reeds verzwakt, kan het lichaam systeem niet effectief vechten tegen deze infecties. In deze toestand het lichaam systeem is meer vatbaar voor andere infectieziekten. Het gecombineerde effect van hoge glucosespiegel in het bloed of hyperglycemie, gist infectie en verzwakt immuunsysteem belemmert netjes het lichaam natuurlijke afweermechanisme om te vechten tegen pathogenen aanvallen. Zo kan een diabetespatiënt eindigt het krijgen van andere infecties, indien juiste diagnose en behandeling worden uitgesteld.

Een overzicht van Diabetes en Gist Infecties

Overeen met andere ziekten, vroegtijdige diagnose van deze infecties helpt bij het beheersen verdere groei van gist populaties. De arts voert meestal cel monsters van het getroffen gebied, waarna de cellen onder een microscoop om de aanwezigheid van gist controleren. Om uit te sluiten andere hygiënische omstandigheden, kan verder laboratoriumonderzoek worden uitgevoerd.

Terwijl het spreken over de behandeling opties voor patiënten met diabetes op recept worden schimmeldodende medicijnen meestal toegediend in specifieke dosering. Zelfmedicatie van orale antifungale medicatie is strikt niet aanbevolen als het kan een wisselwerking met de reguliere diabetes medicijnen. De betrokken arts kan voorschrijven actuele zalven voor de behandeling van oppervlakkige schimmelinfecties. Er moet worden opgemerkt dat de volledige medicatie wordt aanbevolen door de arts worden toegediend. Het niet volledig geneeskunde cursus kan leiden tot recidiverende infecties bij patiënten met diabetes.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten