maandag 1 oktober 2012

Candida albicans schimmel


Een openhartige kijk op Candida albicans schimmel is het onderwerp van dit artikel. Infecties veroorzaakt door deze schimmel zijn een ongebreideld probleem over de hele wereld. Lees verder om informatie te krijgen over deze besmettelijke schimmelsoorten.


Candida albicans is een inwoner schimmel parasiet aanwezig zijn in de darmen van 80% van de menselijke bevolking in de wereld. Het is een van de vele parasieten die de menselijke darm koloniseren. Toch is de relatie met mensen genaamd commensale, dat wil zeggen dat profiteert van humane intestinale verblijfplaats, zonder beschadiging van een gastheer belangen meestal. Het is een goed huurder van de darm, voor de meeste van de tijd. Het heeft gevonden zijn evolutionaire niche in de menselijke darmen, die helpt overleven. Het kan echter en doet problemen veroorzaken op tijden en dan moeten we mee omgaan.  

Candida Albican Fungus Genoom

Wanneer het genoom (genetische sequentie) van Candida albicans schimmel werd bestudeerd, onderzoekers ontdekt enkele interessante feiten. Herschikking van chromosomale structuur komt in dit organisme, waardoor het kan van vorm veranderen en dus dimorphic. Dit is een uniek soort van adaptieve strategie die in zeer weinig organismen. In biologische termen, wordt dit fenomeen heet 'fenotype switching'. Studies hebben aangetoond dat sommige stammen van de schimmel kan tot zeven verschillende vormen.

Candida albicans infecties

Candida albicans kan infecteren het menselijk lichaam en veroorzaken problemen, variërend van mild tot ernstig. Het is een soort gist, een eencellige ongeslachtelijk reproduceren schimmel. De reden voor de Candida albicans gist-infectie is het niet aangevinkt begroeiing.  

De darm wordt bevolkt door veel meer huurders, met uitzondering van deze schimmel soort. Er is echter een evenwicht gecreëerd in de darm door vernietiging van de groei die een parasiet door de andere. Door dit verschijnsel geen van de parasieten domineren en groeien grote problemen leidt. Dit evenwicht kan echter verstoord worden door een willekeurige inname van antibiotica die kunnen wegvagen de meeste van hen, behalve een paar.  

Zodra het evenwicht wordt verstoord als dit, kan dit leiden tot Candida albicans woekering resulterend in infecties. Dus als de omstandigheden gunstig zijn, groeit en verspreidt in vele delen van het lichaam. De commensale relatie kan uitgroeien tot een parasitaire een. Deze onbeperkte groei kan fataal blijken te zijn, als het niet snel behandeld. Veel mensen de voorkeur aan een detox met anti-candida dieet om hun dikke darm te reinigen.

De meest voorkomende gebieden van het lichaam, doelwit van Candida albicans zijn het spijsverteringsstelsel (de slokdarm en ingewanden), de mondholte en genitaliën. Het infecteert voornamelijk het maagdarmkanaal en daardoor verstopping en candida zijn gerelateerd. Meer nog erger dan deze gelokaliseerde infecties zijn systemische infecties, waarin vele delen van het lichaam gelijktijdig aangevallen door een Candida albicans schimmel. Dat is de reden waarom, is het zeer belangrijk om het op afstand te houden vroeg, voordat het op gang. Vooral mensen met een immuunsysteem afbreuk te doen aan ziekten als aids of HIV-positieve patiënten moet voorzichtig zijn. Zoals in dergelijke immuungecompromiteerde gevallen kan de Candida albicans schimmel infectie veroorzaken dodelijk ongeval, indien er geen controle.

Dus men moet waakzaam zijn over de symptomen van Candida albicans schimmelinfectie. Hoop dat dit artikel heeft u genoeg gewaarschuwd over de heldendaden van deze schimmelsoorten.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten