maandag 1 oktober 2012

Candidiasis


Hoewel de term Candidiasis is niet zo bekend voor, schimmelinfectie is zeker. Lees verder om meer over de oorzaken en symptomen van deze aandoening te leren kennen.

Niet veel mensen weten wat Candidiasis is, maar praten over gist infectie en iedereen knikt met een blik van volledig begrip en sympathie. Kortom, dit is een infectie die wordt veroorzaakt door een groep van kleine microscopische schimmels of gist. Deze schimmels of gisten worden genoemd candida en de meest voorkomende van de partij is de candida albicans schimmel. Deze schimmels blijken te zijn overleven op alle delen van het lichaam en ze gedijen in warme en vochtige omstandigheden.

Het komt normaal gesproken in delen van het lichaam zoals de oksels en genitale regio. Baby's krijgen het ook, maar meestal in de luier gebied en de mond. Tegenwoordig meer en meer volwassenen krijgen schimmelinfectie in de mond, en dit risico neemt toe met de oprukkende van de leeftijd. Maar anderen gebieden zoals (bijna) kunstgebit, onder de borsten, onderbuik, nagelbed en gebieden waar de huid plooien en wordt vochtig, zijn ook gevoelig voor deze aandoening. Hoewel het gemakkelijk te behandelen, zijn er gevallen waarin het zich uitbreidt naar het lichaam en onder omstandigheden van systemische Candida ziekte tot 75% mensen sterven. Vergeet niet dat zodra je een paar tekenen van deze of een schimmelinfectie ziet, een grondige controle op te staan ​​als het zou kunnen de onderliggende oorzaak van een andere meer ernstige ziekte zoals diabetes, leukemie of aids.

Tekenen en symptomen

Er zijn verschillende tekenen en symptomen die u kan helpen detecteren deze aandoening en krijg behandeling zo snel mogelijk. U kunt als volgt te werk gaan.
·         Vrouwen met genitale Candidiasis of gist infectie in het genitale gebied zal merken een dikke witte afscheiding, samen met dat het irritatie in de genitaliën en de omliggende gebieden veroorzaken.In sommige gevallen kan er pijn en irritatie tijdens het plassen en tijdens de geslachtsgemeenschap.
·         Wanneer een persoon orale candidiasis heeft het heet spruw.In dit geval is een persoon heeft dikke, witte vlekken op de tong, gehemelte of tandvlees, zullen deze worden op een grote rode patch. Ze zal er zo uitzien patches van melk wrongel, maar kan niet worden weggeveegd zo gemakkelijk. Spruw is pijnlijk en maakt het eten moeilijk.
·         Een huiduitslag met geschulpte randen is een klassiek teken van de huid Candidiasis.
·         Als de candida is het invoeren van uw bloedbaan zul je vatbaar voor koorts, die kan zich uitbreiden naar de hersenen en schadelijk zijn.
Behandeling

Hoewel dit kan een ernstige infectie zijn, kan het heel eenvoudig worden behandeld met medicijnen over de toonbank. Vrouwen met genitale candidiasis kan gebruiken:
·         Miconazol - monistat - derm, monistat vaginale.
·         Tioconazol - Vagistat vaginale.
·         Butoconazole - Femstat.
·         Clotrimazole - Femizole 7, gyne - lotrimin.
Deze crèmes zijn te worden gemasseerd in het genitale gebied voor 7 dagen en na die, indien de irritatie is dan niet verdwenen is het het beste om medicatie te staken en daarna met een arts te raadplegen. Zwangere vrouwen mogen niet met deze behandelingen zonder overleg met een arts. In het geval van spruw:
·         Gorgelen met behulp van een mier schimmel nystatine en vergeet niet om extra voorzichtig te zijn met mondhygiëne.
·         In het geval van kinderen, moeten alle speelgoed dat in de mond grondig worden gesteriliseerd.
·         Candida moet worden gecontroleerd voor vrouwen die borstvoeding geven, zodat als om te voorkomen dat deze naar hun baby's.
·         Medicatie zoals fluconazol - Diflucan met nystatine kan worden gebruikt voor volwassenen.
In het geval van de huid Candidiasis:
·         Gebruik clotrimazole crème en lotion op de huid oppervlak en houd het gebied schoon en droog.
·         Als het een luieruitslag, vervang de luier en houd de ruimte zo droog mogelijk.
Het is altijd aanbevolen dat u uw arts te raadplegen voordat de diagnose van iets op uw eigen. Hoewel u niet hoeft te echt zorgen in dit geval, voorkomen is altijd beter dan genezen, is het niet? Dus, zodra je een van de tekenen opmerkt, neem dan contact op met uw arts.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten