maandag 1 oktober 2012

Recurrente Gist Infecties


Terugkerende schimmelinfecties kan zeer storend en pijnlijk voor vrouwen, omdat deze aandoening ernstige jeuk en een branderig veroorzaakt. Lees verder voor meer informatie over hetzelfde.

Gist (Candida) is een schimmel die overal kan leven inclusief het menselijk lichaam. In normale omstandigheden het immuunsysteem van het lichaam regelt de gist vermenigvuldigen. Maar zodra het immuunsysteem zwakker wordt, kan gist begint te vermenigvuldigen en infecties veroorzaken. Het kan invloed warme en vochtige lichaamsdelen, zoals de mond, slokdarm, rectum, vagina en zelfs het bloed. Zowel mannen als vrouwen worden aangetast door deze aandoening, maar gist infectie komt vaker voor bij vrouwen in de vorm van vaginale candidiasis veroorzaakt door 'candida albicans'. Zelfs kinderen worden niet gespaard van gist infecties, omdat hun immuunsysteem is zwak in vergelijking met volwassenen. Echter, terugkerende schimmelinfecties komen vaak voor bij vrouwen. Volgens sommige studies, krijgt bijna 75% van de vrouwen getroffen door candidiasis of gist infectie ten minste een keer tijdens hun leven. Onder hen zijn terugkerende infecties die ongeveer 40% van de vrouwen.

Oorzaken van recidiverende Besmetting van de Gist

De hoofdoorzaak voor vaginale infectie is een verandering in de vaginale omgeving, die gewoonlijk zuur van aard. Menselijk lichaam handhaaft een gezonde balans van schimmels en bacteriën. Veranderingen in de vaginale zuurgraad kan leiden tot candida overgroei in het gebied leidt tot infectie. De volgende zijn enkele van de belangrijkste oorzaken van terugkerende schimmelinfecties.
·         Antibiotica en gist infecties zijn gekoppeld, als de eerste, die worden genomen om te genezen een aantal andere ziekten kunnen soms gist infectie veroorzaken of verergeren deze aandoening.Antibiotica vernietigen de goede bacteriën in de vagina, dat helpt bij de controle van de vermenigvuldiging van schimmels. Zodra de bacteriën vernietigd is, schimmels krijgen vermenigvuldigd, waardoor schimmelinfectie.
·         Een andere reden voor terugkerende gist infectie is de hormonale veranderingen bij vrouwen tijdens de zwangerschap en menstruatie.
·         Ziekten als diabetes, insuline-intolerantie, en HIV / AIDS kan een reden zijn voor de schimmelgroei en de daaruit voortvloeiende schimmelinfectie in de vagina zijn.
·         Hoge inname van suiker en geraffineerde voedingsmiddelen kan ook leiden tot terugkerende schimmelinfecties.
·         Het is ook waargenomen dat stress en slaapgebrek kan een van de oorzaken van herhaalde schimmelinfecties bij vrouwen.
·         Ook wordt aangenomen dat de schimmels stammen resistentie tegen de geneesmiddelen die de patiënt, en het geneesmiddel ineffectief bij het ​​beheersen en het elimineren van de infectie.
Al deze factoren kunnen de herhaalde schimmelinfecties, waarvan de belangrijkste een zwak immuunsysteem. Dergelijke infecties kunnen ook worden ervaren door vrouwen die anticonceptiva gebruiken regelmatig, en ook degenen die dragen strakke ondergoed gemaakt van nylon of lycra, die val vocht en warmte.

Symptomen en de behandeling

De meest voorkomende symptomen van schimmelinfecties zijn een branderig gevoel en jeuk in de vagina. Sommige mensen kunnen ook last hebben van roodheid. Om te kunnen worden aangemerkt als terugkerende schimmelinfecties, moet een persoon worden aangetast gedurende meer dan vier keer per jaar. Ernstige gevallen worden ook gekenmerkt door huiduitslag op het besmette gebied, die kunnen worden zacht en pijnlijk. Deze voorwaarde kan pijnlijk zijn met een dikke witachtige afscheiding uit de vagina, die kan zijn stinkende. Terwijl onregelmatige vaginale candidiasis met succes kan worden behandeld met lokale therapie, terugkerende schimmelinfecties nodig gepersonaliseerde behandeling op basis van de fundamentele oorzaak. Terugkerende gist infectie behandeling onder antifungale medicatie volgens de patiënt voorwaarden.  

Het is beter om te voorkomen dat het gebruik van sommige van de veroorzakers, zoals orale anticonceptiva en suikerhoudende, zetmeelrijke voedingsmiddelen. U kunt ook gaan voor een aantal over-the-counter geneesmiddelen of home remedies voor gist infecties. Het is echter altijd raadzaam om een ​​arts te raadplegen voor een juiste diagnose en behandeling of recidiverende schimmelinfecties.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten